Semlor
Semlor
1 dl sukrin gold
1,5 dl grovmalt mandelmjöl
1,5 dl pofiber
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk kardemumma
1 krm salt
3 msk smör
2 ägg
1 äggula
1 äggvita
2 1/2 dl mandelmjölk
Mandelmassa
1 dl grovmalt mandelmjöl
3 msk mandelmjölk
1/2-1 msk agave sirap eller sukrin melis eller annan valfri sötning, mer eller mindre efter behag
3 msk mandelmjölk
1/2-1 msk agave sirap eller sukrin melis eller annan valfri sötning, mer eller mindre efter behag
Vispad grädde att toppa med
Lite sukrin melis att pudra på dom färdiga semlorna
Gör såhär
Värm ugnen till 225 grader
Värm ugnen till 225 grader
Ställ en plåt längst ner i ugnen
Blanda alla torra ingredienser
Smält smöret
Blanda ner mandelmjölk och 2 ägg och 1 äggula i smöret
Smält smöret
Blanda ner mandelmjölk och 2 ägg och 1 äggula i smöret
Vispa äggvitan till ett fast skum
Blanda ner degspadet med de torra ingredienserna och vänd till sist ner äggvitan
Låt vila i 5 minuter
Forma 10 fina bullar och lägg i muffinsformar smorda med kokosolja
Låt vila i 5 minuter
Forma 10 fina bullar och lägg i muffinsformar smorda med kokosolja
Skvätt 1 msk vatten på plåten i ugnen och ställ in bullarna
Grädda i 10-15 minuter
Öppna inte ugnsluckan förrän bullarna är färdiga och fått fin färg
Låt svalna
Blanda ihop mandelmassan
Lägg ihop semlorna
Njut!

(Orginalreceptet kommer från hurbrasomhelst.se men jag har ändrar lite efter vad jag hade hemma!)